Turkije Sufi Trail 10 dagen Wandelen met Linda

0 Comments

Wandelen door groene bossen, olijfgaarden en authentieke dorpen.

04-16 juni 2023 en 03-15 september 2023

Wat: Etappe 2 t/m 9 uit het boek Sufi Trail.

Waar: Van Yalova naar Osmaneli

Totale afstand wandeling: 150 km

Wat regel ik voor je: 10 overnachtingen, waarvan de eerste in Yalova en de laatste in Osmaneli.

10 x ontbijt en diner en transport tijdens de wandeling.

Wat regel je zelf: Vlucht en transfer naar begin en van eindpunt.

Eveneens voor eigen rekening zijn lunches, alcoholische dranken en entreegelden.

Waar kun je zien wat het kost en je aanmelden: https://sufitrail.com/shop/

Wil je meer informatie over de wandeling, de accommodaties en wat er zoal meer bij komt kijken, kun je mailen naar mij: lindapijl2908@gmail.com

Deelname aan deze wandeling is voor eigen verantwoording. Ik ben geen reisorganisatie, je wandelt met me mee en omdat ik Turks kan en de route al een paar keer gelopen heb, regel ik voor jouw gemak je transport en verblijf.

Bij deze trip laten we Istanbul voor wat het is en beginnen onze wandeling in Yalova. Als je graag Istanbul ook wilt zien, raad ik je aan enkele dagen eerder komen of aan het eind van onze wandeling er nog een paar dagen Istanbul aan te plakken.

Thermale baden, lommerrijke bossen en uitgestrekte olijfgaarden

Meteen al aan het einde van onze eerste wandeldag, die overigens heel rustig begint met een klein heuveltje en enkele leuke dorpjes, kun je een bezoek brengen aan een thermaal bad. In onze eerste overnachtingsplaats, Gökçedere, zijn een historisch Turks badhuis en diverse hotels met Spa Wellness voorzieningen.

De daaropvolgende dagen lopen we door prachtige loofbossen, uitgestrekte olijfgaarden en karakteristieke Turkse plaatsjes. Aan het einde van dag vier komen we in een pensionnetje met in de buurt opnieuw een thermaal bad. Dit is alleen een buitenbad, maar wel lekker om na een dagtrip van 25 km in onderuit te zakken.

Dag vijf en zes van Wandelen met Linda gaat door een laag berglandschap, door bossen en langs overblijfselen uit de Romeinse tijd. Vanzelfsprekend bezoeken we onderweg ook steeds de tombes en graven van de heiligen. Onderweg zullen we het ook regelmatig meemaken dat de bevolking een praatje maakt en ons, onder het genot van een Turks glaasje thee, een plaatselijke legende verteld.

Iznik: Christelijke historie en kleurrijk seramiek

In de namiddag van dag zes komen we de stad Iznik binnen. Dag zeven is een rustdag. Iznik is een ommuurde stad die dateert van 300 jaar voor Christus. Ze is bewoond geweest door de Grieken, Romeinen, Selcuken en de Ottomanen. Van al deze culturen zijn nog overblijfselen over die op sommige plaatsen mooi gerestaureerd zijn. Iznik is een bekende plaats vanwege de productie van keramiek. Er is veel te zien en te doen, vandaar dat ik ervoor gekozen heb hier een dag rust in te lassen.

Paprika drogerijen, verlaten dorpen en ruïnes van Orthodoxe kerken

De laatste twee wandeldagen verlaten we het gebied van de olijfbomen via perzikgaarden, bossen en herdersgebieden. Het is een gebied waar je foto’s blijft maken, zoveel is er te zien. We komen daarbij door verlaten, volledig overwoekerde dorpen, door dorpen die vroeger leefden van de paprikadrogerij, maar dit hebben moeten laten omdat ze niet tegen de massaproductie van de moderne fabrieken op kunnen. Zodra we Osmaneli naderen gaan we meer en meer Romeinse en Griekse overblijfselen zien. De oudste vondsten in Osmaneli dateren van 1000 voor Christus. De stad bevindt zich op de vruchtbare oevers van de Sakarya rivier. In Osmaneli eindigen we met een bezoek aan de tombe met de vlag en de ruïne van de Griekse Aya Yorgi kerk.

Hierbij zijn we aan het einde van onze wandeling samen gekomen. We blijven de nacht in Osmaneli, waarna de volgende ochtend na het ontbijt, we terugkeren naar ons eigen leven. Vanzelfsprekend help ik je met het regelen van je transport naar de plaats waar je naartoe wilt.

Waar kun je zien wat het kost en je aanmelden: https://sufitrail.com/shop/

Wil je meer informatie over de wandeling, de accommodaties en wat er zoal meer bij komt kijken, kun je mailen naar mij: lindapijl2908@gmail.com

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vrienden sites